Monza D1 had een primeur: voor het eerst in de historie van Monza bereikte een team de bekerfinale. Met een bus vol supporters ging dames 1 afgelopen zaterdag op pad naar Wijk bij Duurstede om de bekerfinale te spelen tegen KVA D2 uit Amsterdam, op papier een team vol boomlange meiden. Op het veld bleek de gemiddelde lengte van de KVA-dames niet veel anders dan die van Monza. Met een tribune vol supporters en veel herrie, zat de stemming er voor aanvang van de wedstrijd al goed in.
Monza ging in de eerste set direct al goed van start. De meiden zaten lekker in de wedstrijd en wisten veel punten de scoren. De set werd vrij eenvoudig met 25-16 binnen gehaald.  Op naar de tweede set. Tot halverwege ging die ook lekker. Daarna werd het spel van Monza minder overtuigend en kwam KVA goed terug en zelfs op voorsprong. Monza herpakte zich op tijd en wist deze set na een spannende eindstrijd met 26-24 naar zich toe te halen.
In de derde set ging het lange tijd gelijk op, waarbij Monza steeds tegen een kleine achterstand aan keek. Met de steun van  het publiek wist Monza bij 21 – 21 op voorsprong te komen. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven: de derde set werd gewonnen met 25-21. De eerste Monza overwinning in een bekertoernooi was binnen.
Het winnen van de beker werd in Wijk bij Duurstede en in de Wielepet goed gevierd.
Anouk, Barbara, Denise, Ilona, Linda, Marian, Marleen, Tari, Wendy, coach Henk en trainer Edwin: van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat.
Whoop, whoop!