Killing block Monza D1

Als je op de uitslag afgaat dan lijkt het een walkover voor de dames van Monza. In werkelijkheid was het toch iets moeilijker dan gedacht. In de 1e set was er nog geen vuiltje aan de lucht. Gewoon goed serverend en degelijk aanvalsspel: 25-10. Een supporter liet zich ontvallen dat dit wel kat in het bakkie was.  In de 2e set keek Monza evenwel direct tegen een 7-1 achterstand aan. Dit puur vanwege een aantal slordigheidjes in de pass en de aanval. De coach moest zijn dames tot 2x toe in de time-out tot de orde roepen. Uiteindelijk konden de dames de tegenstand breken en werd de 2e set binnengehaald met 25-22. In de 3e set werd orde op zaken gesteld. Door een aantal goede servicebeurten van Marleen en Wendy werd de set binnengehaald met 25-8.

Bij Monza waren 2 nieuwe gezichten aanwezig: Janneke (midden) en Lena (dia). Zij zijn dames 1 komen versterken. Zij hebben zich moeiteloos aangepast aan het systeem. Zeker de 3 meter aanvallen lopen prima en verdedigend brengen zij ook aardig wat ballen bij de setupper.

In de reguliere competitie staat D1 op de 2e plek en doen dus duidelijk mee voor de prijzen. Alleen het seizoen is nog lang en er zijn nog een aantal andere teams die willen promoveren. Dat wordt best spannend.