In een bijna verlaten sporthal de Wielepet speelde Monza H4 de laatste wedstrijd in 2018 tegen VSTS H2 uit Bodegraven. VSTS staat voor Van Serve Tot Smash. Het was eerst nog onzeker of de wedstrijd wel door kon gaan maar uiteindelijk had VSTS genoeg spelers opgetrommeld. Zij hadden een paar jeugdspelers geleend.

Vanaf de 1e set stond Monza behoorlijk onder druk door een sterk serverend VSTS. De spelers moesten erg wennen aan de floaterservice. Deze werd dan ook met 19-25 ingeleverd.

In de 2e set ging de tegenstander meer jeugd inbrengen. Zij wilden zich natuurlijk bewijzen maar sloegen daardoor regelmatig in het blok of uit. Monza kon een voorsprong nemen van circa 5 punten. Bij de22 punten ging de pass evenwel weer haperen en kon VSTS puntje voor puntje langszij komen en uiteindelijk het winnende punt binnen slaan: 24-26. In de 3eset was het geloof in een goede afloop verdwenen. Echt doordrukken kon Monza H4 niet meer. Als de pass goed was kon nog wel incidenteel door het midden gescoord worden maar al met al was VSTS gewoon beter. De laatste set ging verloren met 15-25. Na afloop werd de bekercarrière van H4 nog licht geëvalueerd. De slotconclusie was dat het een mooie afsluiting was van 2018 en dat de spelers blij waren dat ze deze wedstrijd niet op 2 januari 2019 hoefden te spelen. Dan was het heel anders verlopen……