Kratos D8 was de koploper met tot nu toe alle wedstrijden gewonnen. In de winterstop kon Monza D3 zich prima voorbereiden op deze o zo belangrijke wedstrijd. De Westlandse dames bezetten namelijk de 2e positie en waren natuurlijk gebrand op een klinkende overwinning.

In de 1e 2 sets ontliepen beide teams elkaar geen meter. De 1e set ging naar de Delftse dames met 23-25 en de 2e set werd voor Monza D3 binnengehaald met 26-24. In de 3e set werd aan beide kanten de servicedruk sterk opgevoerd met aardig wat serviceseries. Tegen het einde van de set maakte Monza iets meer foutjes door een paar ballen net uit te prikken of geheide winners niet af te maken. De set ging naar Kratos met 22-25.

De 4e set moest de doorslag geven. Beide teams bleven geen millimeter toegeven. Helaas had Monza net niet de kracht om door te drukken. Het was zinderend tot het laatst. Kratos haalde de 4e set binnen met 23-25. De Westlandse dames hadden alles gegeven maar dat bleek net niet voldoende. Ondank dit verlies blijft Monza D3 in de top meedraaien. Het is zaak dat zij zo weinig mogelijk punten laten liggen bij de toekomstige wedstrijden.

Saillant detail bij deze uitslag is dat Monza D4, het andere damesteam van Monza in deze poule, het 3e team op de ranglijst net voorbij is gestreefd en momenteel de 2e plaats bezet.  Kortom het wordt nog een spannend gevecht om de 2e plek, die recht geeft op promotie/degradatie wedstrijden. En er zijn nog meer kapers op de kust zoals TAC 90 met 3 punten achterstand maar 2 wedstrijden minder gespeeld.