Geplaatst door Linda

Op 14 januari 2021

Jan Rooney gestopt met volleyballen

Als je meer dan 50 jaar lid bent geweest van een vereniging dan verdien je het dat er aandacht besteed wordt aan je afscheid. Tijdens de ledenvergadering in september van dit jaar heeft Monza afscheid genomen van Jan Rooney.

50 jaar? Zo lang bestaat Monza toch nog niet? Dat klopt. Monza is ontstaan is na de fusie van de ‘s-Gravenzandse Volleybal Club GVC en het Monsterse Mov’Over.
Jan was bij de officiële oprichting van GVC op 1 januari 1967 net een half jaar aan het volleyballen bij de club. Na eerst zo’n 17 jaar te gevoetbald te hebben, zocht hij een alternatief waarbij hij niet de hele zondag van huis zou zijn.

Jan heeft bijna 45 jaar meegespeeld in de competitie en daarna nog acht seizoenen bij de recreanten mee gedaan. Hij heeft géén leeftijdrecords gebroken bij de Nevobo. Uit navraag bij de bond in september bleek dat het oudst geregistreerde recreatief spelende lid 93 jaar was en het oudste geregistreerde competitiespelend lid 83 jaar.

Oud GVC-ers kennen Jan vooral van zijn rol als scheidsrechter. Als scheidsrechter nam hij een jarenlang in zijn eentje de uit-fluitbeurten voor zijn rekening. En dat was een uitkomst! Daarnaast hield hij zich ook nog bezig met het indelen van de uitfluiters in de regio.

Als gevolg van de Corona-lock-down afgelopen voorjaar was het volleyballen ineens voorbij. En heeft Jan zijn schoenen wellicht iets eerder dan de bedoeling was voor het laatst “thuis gebracht”. Jan, bedankt voor al die jaren volleybal en je inzet voor de vereniging. Veel plezier met je ander hobbies.

Harriët Goossens

Of lees meer nieuws..

Uitnodiging ALV

Dit weekend is naar alle leden per mail de uitnodiging voor de ALV op 4 juni 2021 gestuurd. Heb je deze uitnodiging niet ontvangen? Controleer dan even je SPAM-map en stuur een mailtje naar secretaris@vvmonza.nl, dan zorgen we dat deze alsnog bij je terecht komt!

Beachvolleybal

Het is zover! Na een lange volleyballoze periode kunnen we weer het strand op om met elkaar te volleyballen. De eerste twee beachtrainingen zijn inmiddels achter de rug en wat is het heerlijk om weer bezig te zijn. Op woensdagavond staat de jeugd van 18.30 tot 19.45...