Geplaatst door Linda

Op 4 april 2022

(Seksueel) grensoverschrijdend gedrag is niet normaal

De laatste maanden staan de kranten, TV programma’s  en andere (social) media er bol van. Het aanwezig zijn van grensoverschrijdend en in het bijzonder seksueel overschrijdend gedrag. Vooral (minderjarige) vrouwen zijn de gedupeerden. Echter, ook onder (minderjarige) mannen komt het voor.

Enkele jaren geleden hadden we de Me Too beweging, ontstaan vanuit de (Amerikaanse) filmindustrie. In ons land komt het helaas ook voor. Denk hierbij aan de The Voice, Ajax, in de Tweede Kamer en zelfs bij de politie (zonder hierbij namen te noemen).  

Grensoverschrijdend en seksueel overschrijdend gedrag is ongewenst en hoort niet bij de wijze waarop we met elkaar behoren om te gaan. Het komt helaas breed in de samenleving voor, van hoog tot laag en in alle sectoren.

In de afgelopen tijd is ook gebleken dat gedupeerde vrouwen (en mannen) hiermee moeilijk naar buiten treden. Het is blijkbaar niet gemakkelijk om je stem te verheffen uit angst voor de gevolgen. Het vereist kracht en moed om dit te doen.

Als vereniging vinden wij het belangrijk dat je met vragen of meldingen van (seksueel) overschrijdend gedrag bij iemand terecht kunt. Dit kan jezelf betreffen, maar ook dat van andere personen. Binnen de vereniging zijn er twee vertrouwenspersonen aanwezig.

Graag willen wij als vertrouwenspersonen een oproep doen om – indien aanwezig – grensoverschrijdend of seksueel overschrijdend gedrag nu en in het verleden aan ons te melden. Jullie melding zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld, conform het protocol van de Volleybalbond (zie ook de Monza website).

Neem in geval van een melding of een vraag contact op met:

Ilona van der Hout (D2): ilona.vanderhout@vvmonza.nl

of

Marc Ruijs (H5):                marc.ruijs@vvmonza.nl               

Laten we hopen dat het niet nodig is/zal zijn.

Of lees meer nieuws..

Beachvolleybaltrainingen starten weer!

Het zaalseizoen loopt ten einde, dus het is de hoogste tijd om het strand weer op te gaan zoeken! Vanaf woensdag 25 mei wordt er wekelijks getraind op het strand. Dit seizoen hoef je je niet wekelijks aan te melden, maar vragen we je wel eenmalig je interesse door te...

Eindtoernooi

We mogen weer! Ter afsluiting van dit bijzondere volleybalseizoen wordt er op 17 juni een "Hollandsche avond toernooi" georganiseerd. Je kunt je alleen als team inschrijven via deze link. Doe dit vóór 10 juni! Het is een open toernooi, dus voor iedereen! Neem je...

Eerste toernooi Monza N4-1

Zaterdag 12 februari was het eindelijk zover. Er kon weer een toernooi gespeeld worden en dat werd ook het eerste toernooi voor Monza N4-1. De spanning was groot bij May, Lynn, Floris en Roos. De eerste wedstrijd konden ze nog even de kunst afkijken, want het waren...