Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)

Het DWF gebruiken we bij alle competitie- en bekerwedstrijden. Je kunt het op verschillende apparaten gebruiken, zoals smartphones, tablets, laptops en PC’s. Een continue verbinding met internet is niet nodig. Er zijn vier momenten waarop er gegevens in het DWF ingevoerd dienen te worden. Er zijn verschillende personen die er mee aan de slag gaan, namelijk: de wedstrijdsecretaris, de aanvoerder (of diens plaatsvervanger), de scheidsrechter en de teller.

Om gebruik te maken van het DWF moet je kunnen inloggen op https://www.volleybal.nl/. Iedere speler die zijn VolleyMasterz heeft gehaald, heeft al een account. Heb je dat niet, dan kun je er een aanmaken. Hiervoor heb je je bondsnummer nodig. Je vind het DWF op dwf.volleybal.nl en via de volleybal competitieapp.

Wie doet nu wat?

1. De wedstrijdsecretaris
De wedstrijdsecretaris voegt voor aanvang van het seizoen alle spelers toe aan de teams. Soms wordt een speler in een lager team geplaatst dan hij/zij is ingedeeld. Dit in verband met het open houden van alle invalmogelijkheden. De wedstrijdsecretaris zorgt er dan voor dat de betreffende spelers bij het eigen team in het DWF getoond worden. Indien bekend vult de wedstrijdsecretaris ook de aanvoerder in, de vaste coach en/of rugnummers van de spelers.

2. De aanvoerder
Voorafgaand aan het seizoen log je in op dwf.volleybal.nl. In het menuutje onder je naam staat het onderdeel “Teambeheer”. Hier vul je de rugnummers, evt. regelmatige invallers en de libero in. Deze gegevens verschijnen standaard in beeld bij het ophalen van het DWF. Je kunt ze op elk moment wijzigen. Let er op dat de invallers speelgerechtigd zijn voor je team!

Voorafgaand aan de wedstrijd open je het DWF van de wedstrijd en haal je het standaardteam op. Controleer de spelers, haal de afwezigen uit de lijst, voeg invallers toe en check de coach. Je kunt het DWF thuis al volledig invullen, zodat je het bij wedstrijden alleen nog hoeft op te halen. Bij thuiswedstrijden zorg je ervoor dat het DWF klaar staat op de (Monza)tablet of je telefoon. Gebruik je de Monza tablet: zorg ervoor dat je het DWF opent in een nieuw tabblad. Het formulier moet minstens 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd volledig ingevuld klaar staan voor de scheidsrechter.

Na afloop controleer je met de scheidsrechter de ingevoerde gegevens (eindstand, uitgekomen spelers en straffen) en plaats je het vinkje voor akkoord.

3. De scheidrechter
Zorg dat je op tijd aanwezig bent en start met inslaan, zodat de wedstrijden op tijd kunnen beginnen.

Controleer:

• of de aanvoerder alle spelers en begeleiding heeft ingevuld op het DWF, laat dit anders alsnog doen;
  • de spelerskaarten van alle spelers en begeleiders. Indien alles akkoord is, klik dan op het rondje onder de kolom ‘ID akkoord’ waar dan een groen vinkje komt te staan;
  • de rugnummers met de daadwerkelijke rugnummers.

Voer bij ‘Officials van deze wedstrijd’ de naam van de scheidsrechter en teller in. Indien een ouder zonder bondnummer telt, dan klik je het vinkje “niet alle officials zijn aanwezig” aan. Nadat je alles hebt gecontroleerd en zo nodig aangevuld druk je op de knop “resultaat invullen”. Hiermee wordt alles vastgelegd.

N.B. Indien de teller de punten, wissels en standen “Live” wil bijhouden, dan kies je voor de optie “Live bijhouden”.

Na afloop controleer je met de aanvoerders de ingevoerde gegevens (eindstand, uitgekomen spelers en straffen) en plaats je het vinkje voor akkoord. Daarna verzend je het formulier met de gele knop “verzenden”. De gegevens worden direct naar de website van de bond en de app gestuurd.

4. De teller
Monza gebruikt een formulier waarop per set de opstelling, wissels, time-outs (aanvinken) en de setstanden worden opgeschreven. Lege formulieren liggen in een map die op de kar van de palen en netten ligt.

Na afloop van de wedstrijd vul je de bijgehouden gegevens in het DWF in. Tevens dient achter iedere speler aangegeven te worden of deze is uitgekomen gedurende de wedstrijd.

5. Vragen en opmerkingen
Nog niet zo bekend met het wedstrijdformulier? Je kunt oefenen via de demo van de Nevobo, deze kun je vinden via deze link.

De Nevobo heeft een iets uitgebreidere handleiding. Deze kun je downloaden via onze download: Handleiding DWF resultaat invoeren (24 downloads)

Vragen? Stel ze gerust aan de wedstrijdsecretaris.